SEO zorgt voor hogere posities in Google

Zoekmachine optimalisatie (SEO)

Wat is zoekmachine optimalisatie?

Hogere posities in Google leveren u meer klanten op

Zoekmachine-optimalisatie
De afkorting SEO staat voor Search Engine Optimization, oftewel zoekmachine optimalisatie. Het doel van SEO is het zo hoog mogelijk positioneren van webpagina's in de organische zoekresultaten van zoekmachines zoals Google. Uit onderzoek is gebleken dat de eerste drie zoekresultaten van Google bijna 60 procent van alle kliks krijgen. Een hoge positie in Google kan dus zorgen voor een enorme toename in bezoekers vanuit de zoekresultaten!

Zoekmachines gebruiken verschillende manieren om de volgorde van de zoekresultaten te bepalen. Zo is van Google bekend dat die meer dan 200 verschillende rankingsfactoren hanteert. Gelukkig weten we ondertussen redelijk goed welke van deze 200 factoren de meeste invloed hebben. Dit zijn Content, de kwaliteit en inhoud van de pagina. En de Populariteit van een pagina, dit is het aantal links dat naar een pagina verwijst. Daarnaast is er nog een derde belangrijke factor genaamd Rank Brain. Dit is een kunstmatige intelligentie van Google. De laatste factor is geen factor die we kunnen beïnvloeden. Maar Content en Populariteit daarentegen zijn wel te wel beïnvloeden. 

Zoekmachine optimalisatie zorgt voor langdurig resulaat

Het optimaliseren van een site kost best veel tijd en moeite. De inhoud van de site moet zoekmachinevriendelijk gemaakt worden. Het aantal links dat naar een site verwijst moet gestaag groeien. En de techniek achter de site moet goed staan. Daarom is SEO een traject dat best een tijd in beslag kan nemen voor er resultaten komen. Daarnaast is er behoorlijk wat specialistische kennis voor vereist. Maar als de het traject eenmaal succesvol loopt, dan is SEO een investering die zich langdurig terug betaald. De 'tegenhanger' van SEO is SEA. Dit zijn betaalde advertenties bij de zoekresultaten die direct resultaat opleveren.

Clickables heeft een concept ontwikkelt waarbij we de sterkste eigenschappen van SEO gebruiken en de zwakke punten zoveel mogelijk buiten spel zetten. Deze strategie komt terug in onze 'ontzorgpakketten' waarin we SEO en SEA combineren. Daarmee zorgen door online adverteren (SEA) voor direct resultaat en gebruiken we SEO-bouwstenen voor de lange termijn strategie waarin we voor hogere posities in Google gaan zorgen. 

Zoekmachine optimalisatie voordelen

Met online advertentie krijgt u direct resultaat

Lange termijn strategie
Op de lange termijn is zoekmachine optimalisatie een zeer kosteneffectieve oplossing. Daarnaast zorgt SEO voor langdurige goede posities in de zoekmachines. 
Gerichte zoekers
Bezoekers die uw site zien verschijnen bij hun zoekterm zijn al op zoek naar een product of dienst die u aan biedt. Deze bezoekers hebben een veel grotere potentie om ook daadwerkelijk uw diensten of producten te gaan afnemen.
Aanvullend op SEA-campagne
Een goede zoekmachine optimalisatie strategie gecombineerd met een solide SEA-strategie zorgt voor een optimale zichtbaarheid van uw site in Google. Daarbij boekt u door de online advertenties direct resultaat en bent u tegelijkertijd ook voor de lange termijn bezig om uw organische posities te verbeteren. 
Concurrenten analyse
Het is ook erg belangrijk om te in de gaten te houden wat uw concurrenten doen. Als zij ook of meer op SEO gaan inzetten moeten wij natuurlijk ook stappen gaan ondernemen. Wij monitoren dit en rapporteren u onze aanbevelingen.
Maandelijkse rapportages
Maandelijkse krijgt u een rapportage waarin de resultaten van de SEO inspanningen terugkomen. Daarnaast geven we adviezen over mogelijke verbeteringen die doorgevoerd kunnen worden.
Bouwstenen
De SEO-campagne bestaat uit losse bouwstenen die gecombineerd een goede fundering voor een campagne kunnen vormen. Zo kan een linkbuilding bouwsteen om de online populariteit van uw site te vergroten zeer goed aansluiten bij de content bouwsteen, waarin we de inhoud van uw site verbeteren.
  • Resultaatgerichte werkwijze
  • Branchegerichte marketing
  • Complete pakketten

Vraag vandaag nog een vrijblijvend advies aan!

*Verplicht veld. Wij gaan zeer zorgvuldig om met uw gegevens.

Meer informatie hierover staat in ons Privacy Statement.