Online advertenties zorgen voor direct resultaat

Zoekmachine adverteren (SEA)

Wat is zoekmachine adverteren?

Adverteren in Google zorgt voor meer klanten

Online-adverteren
Online adverteren, ook wel SEA genaamd is vandaag de dag een van de meest effectieve adverteer methoden. De afkorting SEA staat voor Search Engine Advertising, oftewel zoekmachine adverteren. Met deze online advertenties kunnen bedrijven adverteren bij de zoekresultaten van zoekmachines. Over het algemeen staan deze advertenties boven en onder de zoekresultaten. De adverteerder betaald pas als een zoeker daadwerkelijk op een advertentie klikt.

In Google gaat het adverteren via het programma AdWords. Dit is eigenlijk een soort van online veiling voor advertentieplekken bij de zoekresultaten. De prijs hangt af van een aantal factoren. Onder andere het aantal concurrenten en de bedragen die zij bieden voor een advertentieplek. Ook de kwaliteit van een advertentie en de pagina waarop een bezoeker uit komt tellen mee. Wij kunnen een campagne optimaal voor u inrichten en daarmee zorgen voor hoge kwaliteitsscores. 

Online adverteren zorgt voor snel resulaat

Adverteren bij Google zorgt al snel voor resultaat. De advertenties verschijnen namelijk bij termen waarop zoekers ook daadwerkelijk zoeken. En een behoorlijk deel van de zoekers klikt op het eerste in het oog springende resultaat dat aansluit bij zijn verwachting, ook als dit een advertentie is. Hier liggen dus veel mogelijkheden om uw producten of diensten in de spotlight te zetten. Een nadeel aan het inzetten van online advertenties is het gebrek aan lange-termijn resultaten. Als de advertenties stoppen, dan stopt ook meteen de aanvoer van nieuwe klanten. De tegenpool van SEA is SEO. SEO, ook wel zoekmachine optimalisatie genoemd, is een lange-termijn strategie om hoge posities in de organische zoekresultaten van Google te bereiken.

Clickables heeft een concept ontwikkelt waarbij we de beste mogelijkheden van SEA combineren met de sterkste punten van SEO. Daardoor neutraliseren we de zwakke punten van beide strategieën voor het grootste deel. Deze strategie komt terug in onze 'ontzorgpakketten'. Daarin zorgen de advertenties bij de zoekresultaten voor snel resultaat en dragen de SEO elementen bij als bouwstenen aan de lange termijn strategie waarin we gaan werken aan hogere posities in de zoekresultaten. 

Zoekmachine adverteren voordelen

Met online advertentie krijgt u direct resultaat

Snel resultaat
SEA zorgt voor direct resultaat. En we kunnen uw advertentie campagne snel opzetten. Dus binnen no-time ontvangt de eerste bezoekers. 
Doelgericht adverteren
De advertenties kunnen zeer doelgroepgericht ingezet worden. Zo kunnen we bijvoorbeeld instellen dat alleen bezoekers uit een bepaalde plaats die zoeken vanaf een tablet een advertentie te zien krijgen. 
SEA en SEO vullen elkaar aan
Het combineren van een advertentie strategie gecombineerd met een SEO-campagne zorgt voor een optimale zichtbaarheid van uw site in Google. Daarbij boekt u door de online advertenties meteen resultaat en bent u tegelijkertijd door de SEO-bouwstenen ook met een lange termijn strategie bezig om uw organische posities te verbeteren. 
Concurrenten analyse
Wat doet uw concurrentie? Als zij ook adverteren of meer gaan bieden op termen waarop u ook gevonden wilt worden. Dan moeten we actie gaan ondernemen. Daarom monitoren wij uw concurrenten en rapporteren wij u onze aanbevelingen.
Maandelijkse rapportages
Iedere maand krijgt u een overzicht waarin de resultaten van de SEA campagnes staan. Daarnaast geven we adviezen over mogelijke SEO-verbeterpunten.
Bouwstenen
De SEA-campagne kent een aantal extra bouwstenen die aanvullend kunnen zijn op de basispakketten. Naast SEA bouwstenen zijn er ook extra SEO elementen die we als losse bouwsteen kunnen toevoegen.
  • Resultaatgerichte werkwijze
  • Branchegerichte marketing
  • Complete pakketten

Vraag vandaag nog vrijblijvend advies aan!

*Verplicht veld. Wij gaan zeer zorgvuldig om met uw gegevens.

Meer informatie hierover staat in ons Privacy Statement.