Maak jouw openingstijden bekend bij (potentiële) klanten

Wist je dat een van de meest geGoogelde informatie over jouw bedrijf de openingstijden zijn? Daarom leggen we hieronder in 6 stappen uit hoe je de openingstijden eenvoudig in Google kan zetten. Ook kan je afwijkende openingstijden aangeven in Google. Handig, want met de feestdagen en vakanties wil je voorkomen dat klanten voor een gesloten deur staan. Of nog erger; Dat klanten helemaal niet voor je deur staan omdat ze denken dat je gesloten bent terwijl dit niet het geval is!

Reguliere openingstijden

Via onderstaand stappenplan kan je op eenvoudige wijze de reguliere openingstijden veranderen.

 1. Ga naar https://business.google.com/ en log in.
 2. Kies de locatie waarvoor je de openingstijden wilt aanpassen.
 3. Klik links in het menu op ‘Info’.
 4. Onder het adres en servicegebied zie je de openingstijden staan. Klik op het potloodje naast de openingstijden.
 5. Je kan nu per dag de openingstijden toevoegen. Ook is het mogelijk om aan te geven dat je tijdens de lunch gesloten bent. Dit doe je door de openingstijden voor die dag in tweeën te splitsen. Klik hiervoor op ‘Openingstijden toevoegen’.
 6. Klik rechtsonder op ‘Toepassen’.

Afwijkende openingstijden

In principe houdt Google altijd de reguliere openingstijden aan. Maar het is niet uitzonderlijk dat je tijdens feestdagen en vakanties andere openingstijden aanhoudt dan normaal. Deze afwijkende openingstijden kan je als volgt in Google zetten:

 1. Ga naar https://business.google.com/ en log in.
 2. Kies de locatie waarvoor je de openingstijden wilt aanpassen.
 3. Klik links in het menu op ‘Info’.
 4. Klik op het potloodje naast ‘Voeg afwijkende openingstijden toe’.
 5. Standaard staan hier de nationale feestdagen opgesomd. Door op ‘Openingstijden bevestigen’ of te klikken, kan je de openingstijden per feestdag wijzigen en opslaan door te klikken op ‘Openingstijden toevoegen’. Vakantiedagen kan je toevoegen door onderaan te klikken op ‘Nieuwe datum toevoegen’.
 6. Klik rechtsonder op ‘Toepassen’.

Google toont de afwijkende openingstijden alleen in de betreffende week. Daarna worden de reguliere openingstijden weer getoond.

Niet gelukt?

Of heb je andere vragen over jouw vermelding in GoogleMijnBedrijf? Neem dan even contact met ons op of bel naar 073-7410030, wij zijn op werkdagen van 9.00 tot 17.00 bereikbaar.

Ook interessant voor jou?

Ook interessant voor jou?