Op het juiste moment op de juist plaats online zichtbaar zijn

Online marketing

Wat is online marketing?

Resultaat gerichte werkwijze

SEO-SEA-bouwstenen
Zoekmachine marketing is een verzamelnaam waarin SEO (zoekmachine optimalisatie) en SEA (zoekmachine adverteren) samenkomen. Zowel SEA als SEO hebben hun sterke en zwakke punten. Zo is het met SEA mogelijk om direct bij de zoekresultaten te adverteren. Terwijl het bij SEO een tijd duurt voordat het effect van de optimalisatie campagne zichtbaar is in de zoekresultaten.

Maar als een SEA campagne stopt, dan zijn de advertenties ook meteen verdwenen. Voor direct resultaat is SEA dus zeer geschikt. Maar voor de lange termijn is het ook aan te raden om daarnaast een SEO strategie in te zetten. Als een site goed geoptimaliseerd is, dan is het mogelijk om de posities langdurig te behouden. SEO is dus met name een lange termijn strategie.

Clickables heeft een concept ontwikkelt waarbij we de sterke eigenschappen van beide strategieën zoveel mogelijk benutten. Dit noemen we onze 'ontzorgpakketten'. Deze pakketten bevatten alle ingrediënten voor succesvolle online marketing campagne. U geeft aan welke diensten en producten voor u belangrijk zijn, daarna gaan wij aan het werk en starten we met uw online advertentie campagne. Daarnaast geven we u gedegen advies over de SEO-strategie die voor u aan te raden is. Op die manier krijgt u direct resultaat, maar kunnen we tegelijkertijd ook werken aan een effectieve lange termijn strategie. 

Zoekmachine marketing voordelen

SEA en SEO combinatie zorgt voor beste resultaat

Snel resultaat
Als de basisinrichting goed staat en u uw klikbudget heeft bepaald, dan kunnen we daarna snel aan de slag om uw advertentie campagne live te zetten.
Gerichte advertenties
De advertenties kunnen we zeer specifiek in zetten. Bijvoorbeeld zodat alleen zoekers uit een bepaalde regio, die via een tablet naar een zoekterm zoeken, de advertentie te zien krijgen.
SEO-advies
Wij adviseren u over de beste zoekmachine optimalisatie strategie voor uw site. Daarbij kijken we naar verschillende aspecten, zoals de techniek, de inhoud en online populariteit van uw website
Concurrenten analyse
Voor goede resultaten van uw campagnes is het ook erg belangrijk om te monitoren wat uw concurrenten doen. Daarom houden wij ze voor u in de gaten!
Maandelijkse rapportages
U wilt natuurlijk graag weten wat de resultaten van de campagnes zijn. Daarom maken wij maandelijkse rapportages waarin deze resultaten terugkomen. Daarnaast geven we adviezen over mogelijke verbeteringen.
Bouwstenen
De campagnes kunnen we uitbreiden met extra elementen. Zoals bijvoorbeeld het inzetten van een linkbuilding campagne om de online populariteit van uw site te vergroten. Deze elementen noemen we bouwstenen

Zoekmachine marketing bouwstenen

Bouwstenen die u zelf kunt kiezen 

Linkbuilding
Een linkbuilding campagne heeft als doel het vergroten van uw online populariteit. Om dit te bereiken gaan wij voor u kwalitatieve backlinks verzamelen. Het linkbuilding traject duurt een half jaar.
Technische optimalisatie
Om optimaal te kunnen scoren op SEO-gebied is het noodzakelijk dat uw site technisch 100 procent in orde is. Met deze bouwsteen zorgen wij er onder andere voor dat er geen 404-pagina's meer zijn en dat uw site optimaal is ingericht voor de indexatie door zoekmachines.
Content
Een van de belangrijkste ranking factoren is content. Google verwacht dat uw pagina's op de site onderwerpen uitgebreid behandelen. Daarnaast dient de inhoud van uw site van een kwalitatief hoog niveau te zijn. Om dit te bereiken bieden wij u de 'content bouwsteen' aan. Daarmee zorgen wij ervoor dat uw pagina's voldoende inhoud hebben en van hoge kwaliteit zijn. 
Retargeting
Google AdWords heeft een zeer interessante feature genaamd 'Retargeting'. Hiermee is het mogelijk om bezoekers te 'volgen'. Het is daarna mogelijk om bijvoorbeeld andere advertenties aan een bezoeker te tonen die al eerder op uw site is geweest. Het is aan te raden deze bouwsteen te combineren met Display Ads. 
Dynamic Keyword Insertion
Een andere feature van Google AdWords is 'Dynamic Keyword Insertion'. Simpel gezegd is dit de mogelijkheid om de zoekterm waarop iemand zoekt te verwerken in uw advertentie. Dit biedt veel mogelijkheden, maar het is ook lastiger om dit goed in te zetten. 
Display Ads
Het is niet alleen mogelijk om bij de zoekresultaten van Google te adverteren. Google heeft ook een advertentienetwerk waarbij zeer veel sites zijn aangesloten. Via Google AdWords is het mogelijk om ook op deze sites te adverteren. In combinatie met de bouwsteen Retargeting kan dit uitermate effectief zijn.
LinkedIn Ads
Via het LinkedIn netwerk kunt u advertenties direct bij professionals in uw branche tonen. Voor sommige branches kan dit een zeer effectieve advertiemethode zijn. 
Facebook Ads
Het sociale netwerk Facebook is ondertussen niet meer weg te denken uit de online wereld. Met meer dan een miljard gebruikers is adverteren op het netwerk eigenlijk een 'no-brainer'. 
YouTube Ads
Het videoplatform YouTube is een van de best bezochte sites ter wereld. Het is mogelijk om bij video's te adverteren. Daarnaast is het mogelijk om uw eigen kanaal te optimaliseren. Hier helpen we u graag bij. 
Google Shopping
Bij sommige zoektermen toont Google tegenwoordig ook shopping advertenties. Deze advertenties linken direct naar producten, maar alleen naar partners die er bij aangesloten zijn.
Landingspagina's
Als bezoekers op uw site komen is het ook erg belangrijk dat ze daarna tot een conversie over gaan. Een goed ingerichte landingspagina met duidelijke call-to-actions kan zorgen voor een verhoging in de conversies. 
Conversie Analyse
Met de bouwsteen 'Conversie Analyse' doorlopen wij uw belangrijkste pagina en kijken we hoe we de conversie van deze pagina's zouden kunnen verbeteren. Hier ontvangt u een uitgebreid rapport van, met onze belangrijkste aanbevelingen. 
  • Resultaatgerichte werkwijze
  • Branchegerichte marketing
  • Complete pakketten

Vraag vandaag nog vrijblijvend advies aan!

*Verplicht veld. Wij gaan zeer zorgvuldig om met uw gegevens.

Meer informatie hierover staat in ons Privacy Statement.

Tevreden klanten

"Clickables helpt niet alleen met het sturen van verkeer en het genereren van kliks voor je website, maar juist ook bij het sturen van relevant verkeer en het genereren van de juiste kliks voor de website.

Door de korte persoonlijke lijnen kunnen wij snel schakelen en zoeken we samen naar de meest efficiënte en rendabele oplossingen. Fijn om op deze manier met ze te werken!"

– Freek Meles, Sportplaza Mercator