Let op! Google Chrome waarschuwt voor onveilige websites

Sinds deze maand gaat Google niet goed beveiligde websites markeren als ‘onveilig’ in de Google Chrome browser. De Chrome browser van Google is tegenwoordig veruit de meest gebruikte browser ter wereld, met een marktaandeel van ruim zestig procent. Dit betekent dat een groot deel van uw websitebezoekers de melding ‘veilig’ of ‘onveilig’ te zien kan krijgen. Uiteraard is dit niet wenselijk en zeker niet bevorderlijk voor het vertrouwen in uw bedrijf. Sterker nog, de kans bestaat dat potentiële klanten uw websites meteen weer verlaten.

Naast de onveilige melding geeft Google in de zoekresultaten tegenwoordig voorrang aan veilige websites. Een onveilige website kan dus ook nog eens zorgen voor een slechtere positie in de grootste zoekmachine ter wereld. Reden genoeg dus om uw site zo snel mogelijk na te kijken en te verbeteren waar nodig.

Hoe kunt u uw website veilig maken voor uw bezoekers?

Om aan de veiligheidseisen van Google te voldoen moet uw website via een veilige https-verbinding worden weergegeven. Zonder al te diep op dit ingewikkelde systeem in te gaan, komt het erop neer dat u een aantal dingen aan uw website moet aanpassen en een zogenaamd SSL-certificaat moet installeren.

Dit is een behoorlijk technisch proces. Daarom is het aan te raden om deze veranderingen door experts te laten uitvoeren. Dat kan bijvoorbeeld uw websitebeheerder zijn of een externe partij zoals Aggeloo. Aggeloo levert al haar websites namelijk standaard op met een SSL-certificaat en daarmee een https-beveiliging.

Google is afgelopen maand gestart met de weergave van de meldingen in de browserbalk. Wacht dus niet te lang en ga aan de slag met https!

Laat uw site kritisch bekijken

Benieuwd of er nog andere zaken zijn waarop uw online aanwezigheid nog verbetering nodig heeft? Vraag dan een gratis online marketing scan aan. Daarmee krijgt u de belangrijkste verbeterpunten voor uw website in een overzichtelijk rapport. Laat de specialisten van Clickables eens kritisch naar uw website en online vindbaarheid kijken. Geheel vrijblijvend natuurlijk!

Interesse in een gratis online marketing scan? Klik hier!