De 5 belangrijkste trends in 2021

2020 was een jaar dat niemand snel zal vergeten. De wereldwijde pandemie zorgt voor heftige maatregelen en harde lockdowns. Mede hierdoor is online marketing in 2020 des te belangrijker geworden. Zo zijn de online reserveringen gestegen naar ongekende hoogte, wat zorgt voor een nog grotere vraag naar online marketing. Mede door dit bijzondere jaar verwachten wij enkele trends die zichtbaar zullen worden in 2021, waarbij we de vijf belangrijkste voor je op een rijtje hebben gezet.

Bereik jouw doelgroep perfect met influencer marketing

Is influencer marketing niet iets dat al jaren speelt? Ja, maar dat betekent niet dat dit in 2021 niet meer belangrijk zal zijn. Wij verwachten zelfs dat influencer marketing in 2021 zelfs nog hard gaat stijgen. Op dit moment zijn er namelijk influencers te vinden voor elke kleine markt of doelgroep. Aan het inzetten van influencers zitten veel voordelen, namelijk:

  • Bereik specifieke doelgroepen
  • We maken door de coronacrisis nog meer gebruik van social media.
  • Influencers zorgen voor vertrouwen en loyaliteit.

De nieuwe contentkiller; Instagram Reels

Heeft jouw onderneming een Instagram account en plaats je al unieke content? Denk dan ook eens aan het maken van een Instagram Reel! Deze functie is sinds augustus 2020 beschikbaar in Nederland en wordt sindsdien veelvuldig gebruikt door vooral jongeren. Instagram Reel lijkt in de kern ontzettend veel op TikTok, waarbij je een video opneemt van 15 seconden met daarbij muziek of visuele effecten op de achtergrond. Deze trend maakt een volledig nieuwe deur open als het aankomt op content creatie en zal naar alle waarschijnlijkheid komend jaar veel terrein winnen op Instagram. Zo kan je bijvoorbeeld leuke Reels maken van activiteiten in jouw onderneming!

Maak gebruik van Voice Search

Steeds meer mensen kopen een slimme speaker als Google Home, Siri of Alexa. De zoekopdrachten die via deze Voice Search apparaten worden uitgevoerd worden steeds specifieker, waardoor jij hier een slag uit kan slaan. Dit doe je door gebruik te maken van een ‘featured snippet’ wat in feite het plaatsen van een vraag én het desbetreffende antwoord op die vraag op je website is.

Door dit te doen zal de tekst worden gezien als ‘featured snippet’ en krijgt iedereen die precies de vraag stelt die je hebt ingevoerd ook exact jouw antwoord te horen. Dit doe je door in een H2 kop jouw vraag te plaatsen met daaronder direct het antwoord in maximaal 50 woorden en zonder witregel. Begin de vraag altijd met wie, wat, waar, wanneer, waarom of hoe. Weet je niet wat een H2 kop is? Lees dan onze blog waarin we precies uitleggen wat Heading Tags zijn. Door de harde groei van Voice Search verwachten wij dat hier veel winst uit te behalen kan vallen.

De run op marketing automation

Het hoofddoel achter marketing automation is het efficiënter en praktischer maken van jouw marketingdoelen. Het woord spreekt eigenlijk voor zich, het maakt namelijk marketing automatisch. Dit kan bijvoorbeeld op het gebied van chatbots of het beheer van terugkerende klanten kan geautomatiseerd worden. Zo kan precies worden ingegaan op het gedrag van de doelgroep. Heeft iemand de nieuwsbrief geopend? Dan krijgt hij bijvoorbeeld de dag erna automatisch in aanbod met een speciale aanbieding. Op deze manier kan de customer journey van jouw doelgroep volledige geautomatiseerd worden, waardoor de kans op een reservering groeit. Naar aanleiding van nieuwe rapporten van Google verwachten wij dat deze trend in 2021 veel terreinwinst kan gaan boeken.

Juist voor de leisure branche is marketing automation iets waar veel winst te behalen valt. Je kan namelijk iedereen die zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief automatisch een actie of reminder sturen naar aanleiding van het gedrag van jouw doelgroep!

Download ons gratis E-Book vol essentiële tips!

Ben jij na deze trends benieuwd geworden hoe jouw onderneming kan groeien op het gebied van online marketing? Dan is ons gratis E-Book iets voor jou! Hierin nemen wij je namelijk mee in 15 handige tips voor jouw onderneming, zodat je van online marketing jouw sterkste troef maak! Download ons E-Book via onderstaande button.

Download het gratis E-Book

Ook interessant voor jou?

Ook interessant voor jou?