Zo krijg jij afbeeldingen naast jouw zoekresultaten in Google

We weten allemaal hoe we afbeeldingen kunnen zoeken op Google. We vullen het zoekwoord in en klikken vervolgens op het tabblad ‘Afbeeldingen’. Maar we zien ook wel eens miniatuurafbeeldingen langs de reguliere zoekresultaten als we via onze telefoon zoeken. Hoe deze zogenoemde ‘image thumbnails’ daar komen en hoe je dit eenvoudig zelf kunt doen, leggen we uit in deze blog!

Waarom zijn afbeeldingen belangrijk?

Afbeelding en tekst versterken elkaar. Een afbeelding biedt helderheid en maakt lange alinea’s beter leesbaar. Daarnaast dragen ze bij aan een goede vindbaarheid op Google. Wil je meer informatie over hoe afbeeldingen zorgen voor een hogere positie in Google? Lees dan onze blog met SEO tips. (Moet misschien ook een algemene SEO tips komen?)

Hoe krijg je een afbeelding naast jouw zoekresultaten in Google?

Het is belangrijk dat je afbeeldingen voldoen aan de eisen van Google. Door onderstaande punten in orde te maken kan Google de afbeeldingen lezen en toevoegen aan zoekresultaten.

  • Plaats de afbeelding naast de relevante tekst

  • Gebruik de juiste afmetingen bij de thumbnail instellingen: 100 x 130 pixels

  • Geef de afbeeldingen een naam met de zoektermen

  • Voeg een ALT-tag toe met hierin ook de belangrijkste zoektermen

  • Sla de afbeelding op als .jpg, .png of .gif.

Daarnaast kun je Google ook duidelijkere instructies geven voor het toevoegen van afbeeldingen. Dit kan door middel van scripts. Voeg een klein stukje tekst toe aan de achterkant van jouw website om een afbeelding toevoegen als ‘image thumbnail’ aan jouw pagina. Dit stukje tekst is onzichtbaar voor gebruikers die je website bezoeken, maar zorgt er wel voor dat jouw afbeelding zichtbaar is de mobiele zoekresultaten van Google.

Meer hulp nodig?

Heb je naar aanleiding van dit artikel nog vragen? Vul dan onderstaand contactformulier in en we helpen je graag verder!

Ben je benieuwd hoe jouw website scoort? Vraag dan hier een gratis online marketingscan aan!

Ook interessant voor jou?

Ook interessant voor jou?