7 mogelijkheden voor jouw fitness bij heropening.

De heropening van sportscholen, we zitten er allemaal op te wachten en het kan niet lang meer duren. Zorg ervoor dat jouw club helemaal klaar is om weer (nieuwe) leden te ontvangen. Omdat nog niet bekend is wat voor maatregelen er zullen gelden, geven we je hieronder diverse mogelijkheden, tips en tricks.

Voor leden

  • Openingsdag: Maak er een feestje van! Je bent lang genoeg dicht geweest, jouw leden hebben je gemist. Grijp dit moment aan om je leden te bedanken voor hun steun en zorg ervoor dat ze zich direct weer welkom voelen. Deze dag zal je, afhankelijk van de maatregelen, kunnen invullen met; een speciale groepstraining, een gratis consumptie, …

  • Op afspraak sporten: De eerste stap voor heropening van winkels was ‘op afspraak winkelen’, dus er is een kans dat dit voor fitness ook zal gelden. Zorg er daarom voor dat je een online registratiesysteem hebt zodat leden tijdsloten kunnen reserveren.

  • Daluren: (Een gedeelte van) de risicogroep is inmiddels gevaccineerd, maar lang niet iedereen. Daarnaast zijn we inmiddels zo gewend aan de 1,5m dat we ons nog niet prettig voelen in drukke ruimtes. Bied je leden daarom de mogelijkheid om tijdens daluren te sporten.

  • Outdoor gym: Omdat er hoogstwaarschijnlijk een maximum aantal bezoekers wordt opgelegd, raden we aan om buiten sporten aan te (blijven) bieden. We gaan toch richting de zomer, dus het weer wordt alleen maar beter. En wat is er fijner dan een cardio- of bootcamptraining in de buitenlucht? Daarnaast kan je op deze manier natuurlijk meer leden tegelijkertijd ontvangen.

Voor het genereren van nieuwe leden

  • Branding: Start op tijd met communiceren wanneer en hóe jij open gaat. Zorg dat je online aanwezig bent, bijvoorbeeld door middel van banners en social media. Denk aan zelf content posten, en weet hierbij dat niet al jouw volgers jouw posts zien. Daarom is het slim om jouw belangrijkste posts betaald in te zetten om al je likes, en eventueel zelfs een grotere groep, te bereiken.

  • Leadgeneratie: Start een lijst waarop mensen zich nu al kunnen inschrijven om bij heropening als eerste aan de slag te gaan in jouw club. Maak dit nog aantrekkelijker door er een speciale actie aan te hangen, zoals een gratis maand sporten of een leuk welkomstcadeau. Een andere mogelijkheid is om een specifiek programma aan te bieden, bijvoorbeeld gericht op de zomer.

  • Remarketing: Tijdens de lockdowns heb je vast leden verloren. Benader hen nog eens middels een gepersonaliseerde mailing waarin je ze een speciale aanbieding doet.

Er zijn dus genoeg kansen en mogelijkheden om de afgelopen lockdowns achter je te laten en er nu weer vol voor te gaan.

Heb je hier vragen over of zou je wel wat hulp kunnen gebruiken? Neem dan contact met ons op zodat een van onze specialisten met jou meekijkt.

Neem contact met ons op

Ook interessant voor jou?

Ook interessant voor jou?