Project Description

Fespo is een sportschool in Hattem die bekend staat om het trainingsconcept BioCircuit, oftewel slechts 2 keer per week 30 minuten trainen om fit te worden. Via onze partner TechnoGym zijn we in contact gekomen met Ferdinand, de eigenaar van Fespo. “Na een positieve eerste kennismaking is het balletje aan het rollen gegaan en zijn we gaan adverteren op social media”, aldus Ferdinand.

Kwalitatieve leads met een afsluitpercentage van 90%+

Fespo opende zijn deuren in oktober 2021 en de samenwerking begon ook vanaf deze maand met als doel om 300 leden te werven. Sinds het adverteren op social media is Fespo enorm gegroeid in het aantal leden. Afgelopen mei heeft Fespo het 300e lid mogen verwelkomen op het BioCircuit. “Zeker de helft van de leden zijn afkomstig vanuit Clickables”, zegt Ferdinand. “Ik bel de leads zelf op en over het algemeen is de kwaliteit hiervan erg goed. De mensen zijn direct geïnteresseerd en voelen zich erg welkom.”

Met een afsluitpercentage van 90% is het ledendoel binnen 8 maanden gehaald! In de onderstaande afbeelding is de ledengroei van het afgelopen jaar te zien. Hierbij rekening houdend dat de advertenties op inactief zijn gezet van half december tot half januari vanwege de lockdown. In april heeft Fespo al break-even gedraaid.

Ledengroei Biocircuit Fespo

Technogym x Clickables

Clickables heeft al ruim 3 jaar een exclusief partnership met Technogym. Daarin helpen we (nieuwe) sportscholen en Boutique studio’s om sneller te groeien met de inzet van gerichte marketing campagnes  gebaseerd op de verschillende formats van Technogym. Dat deze samenwerking werkt blijkt uit de tientallen clubs die met succes blijven groeien waaronder ook Fespo!

Wil je meer weten over wat Clickables voor jouw sportschool kan betekenen? Neem dan contact met ons op! Wij denken graag mee over het inzetten van de juiste marketing middelen om meer leden te werven voor jouw fitnesscentra.

“Vanuit TechnoGym ben ik doorverwezen naar Clickables vanwege de goede verhalen die ik te horen heb gekregen. Ik heb de samenwerking tot nu toe als prettig ervaren. Er wordt proactief gehandeld en dat is als drukke ondernemer erg fijn waardoor ik met een gerust hart mijn eigen taken op kan pakken. Jullie weten goed wat er speelt in de markt en hoe hier voor Fespo het meeste uit te halen valt. Verder is het goed dat we elkaar periodiek spreken en we regelmatig contact hebben met betrekking tot de resultaten van de campagnes. Vanuit onze kant zijn de online marketing activiteiten vanuit Clickables een belangrijke bijdrage geweest in de exponentiële groei van Fespo. Hierbij hebben we ook vele positieve verhalen van leden ontvangen over de campagnes die gevoerd worden op socials.”

F. van de Lang, Fespo

300

Leden

90%+

Afsluitpercentage

+37%

Click-Through-Ratio (CTR)

Benieuwd hoe jouw sportschool scoort op online marketing?

In de online marketing scan nemen we de online marketing van jouw sportschool onder de loep!

Eén van onze fitnessbranche specialisten kijkt naar de zichtbaarheid in Google, regionale vindbaarheid, de aanwezigheid van de concurrentie en de gebruikersvriendelijkheid van de website. 

Vraag de gratis online marketing scan aan!

Lees andere succesverhalen in de fitnessbranche!

Middenin de coronacrisis hebben wij Sport Natural als klant mogen verwelkomen met hun tweede vestiging in Landsmeer. 

Wil je lezen hoe Sport Naturel met behulp van online marketing break-even heeft gedraaid? Bekijk de case!

Bekijk ook de case van Sport-Natural Boutique