Nieuwe functie Google Ads: Beeldextensies

Nieuwe functie Google Ads: Beeldextensies

Nieuwe functie Google Ads: Beeldextensies

Veel mensen zijn visueel ingesteld en we kennen allemaal het gezegde: één beeld zegt meer dan duizend woorden. Het gebruiken van beeld kan helpen bij het begrijpen en onthouden van de tekst. Daarnaast wordt content met visuals 94% meer bekeken. Hier heeft Google op ingespeeld door het introduceren van een nieuwe functie: de beeldextensie.

Wat is een afbeelding extensie?

De naam zegt het eigenlijk al, het is een extensie waarbij adverteerders aantrekkelijk en relevant beeldmateriaal kunnen uploaden. Wanneer de beeldextensie bij een campagne wordt ingeschakeld, komt er rechts naast de koppen, beschrijvingen en de URL van de tekstadvertentie ook een afbeelding te staan.

Wat zijn de voordelen van beeldextensies?

Het toevoegen van beeldextensies aan de tekst advertenties kent verschillende voordelen:

  • Het zorgt ervoor dat je meer (visuele) informatie, over het product of de dienst die je aanbiedt, kan overbrengen op potentiële klanten.
  • De advertentie valt meer op waardoor de kans groter is dat men op de advertentie klikt. Meer klikken, betekent meer bezoekers op je website (en dus uiteindelijk meer conversies).
  • Net als tekstadvertenties zijn de afbeeldingen klikbaar en worden ze op basis van CPC (kosten per klik) in rekening gebracht. Gezien mensen sneller geneigd zijn om te klikken op afbeeldingen, verbetert de kwaliteitsscore in Google en dit verlaagt de kosten per klik.
  • Deze feature van Google Ads is relatief nieuw waardoor niet alle adverteerders deze al inzetten. Dit is dus dé kans om je te onderscheiden van je concurrenten.

Wat zijn de voorwaarden voor beeldextensies?

Er zijn een aantal zaken waar je rekening mee moet houden wanneer je beeldextensies wil toevoegen aan de tekst advertenties.

  • Ten eerste moet het Google Ads account meer dan 90 dagen actief zijn.
  • Het account waarmee je adverteert moet een goede reputatie hebben op het gebied van beleidsnaleving.
  • De afbeeldingen van de beeldextensies mogen niet wazig, onduidelijk of vervormd zijn. Ook mogen de toegevoegde afbeeldingen geen collage, tekst- of grafische overlay bevatten.

Eerste bevindingen bij onze klanten

                                                                                             

Maar welke resultaten kun je eigenlijk verwachten bij het toevoegen van beeldextensies binnen Google Ads? Zoals eerder benoemd zorgt de afbeelding ervoor dat de advertentie meer opvalt, en dat is te merken aan de CTR (doorklikpercentage) bij onze klanten. De eerste resultaten zijn zeer positief: de advertenties mét beeldextensie hebben namelijk een doorklikpercentage van gemiddeld 40%. Dit is relatief hoger dan andere extensies. Dus grijp deze kans om je te onderscheiden van je concurrenten door middel van beeldextensies om zo meer bezoekers naar je website te trekken.

 

Wil je meer weten over beeldextensies? Of heb je hulp nodig bij Google Ads?

Vragen?

Michael helpt je graag verder met je uitdagingen.