Leisure Vakdag: dit zijn de nieuwste aankomende trends in de markt.

Leisure Vakdag: dit zijn de nieuwste aankomende trends in de markt.

Leisure Vakdag: dit zijn de nieuwste aankomende trends in de markt.

Afgelopen dinsdag 11 juni was de jaarlijkse FEC vakdag, georganiseerd door Pleisureworld Events. Dit jaar was het te doen in het hoge noorden, bij Posta7. Een zeer innovatief Family entertainment center (FEC) op alle fronten. Wij lieten ons deze dag inspireren en vertelden het verhaal van Clickables.  

Over Posta7 

Wat een locatie! Niet voor niets dat Posta7 bekend staat als een hip activiteitencentrum, met historisch restaurant. Deze FEC heeft talloze activiteiten, zoals een Jail Challenge, sciencefiction-Lasergame, Glow in the dark midgetgolf, bowling en veel meer. Check het op hun website: https://www.postwagen.nl/.

De laatste trends in de leisure branche 

Zoals Hans van Leeuwen al kort beschreef op zijn LinkedIn-pagina zijn er 5 opvallende trends. Je vindt deze hieronder:

  1. Binnen 5 jaar bestaat er een virtuele minigolf/ doolhof als attractie met hologram. 
  2. De opkomst van een mini supermarkt/ shop-to-go bij FEC’s. 
  3. Steeds meer vakantieparken transformeren naar FEC’s. 
  4. Er is uitbreiding in het FEC-concept: min. 10 activiteiten en 3500 m3. 
  5. De traditionele kartbaan gaat veranderen naar Fun Racing. 

De groeiversneller voor meer ticketing en sales 

Op uitnodiging van Hans van Leeuwen waren wij ook aanwezig bij deze FEC dag. Om de nieuwste trends en innovaties in de markt te spotten, maar ook om te laten zien wat wij als Clickables te bieden hebben in deze markt. Dat is namelijk enorm. 

In de leisure branche zijn wij de groeiversneller voor meer ticketing en sales. Dit doen wij op een schaalbare en vooral efficiënte manier. Zo behaal jij binnen no-time resultaat: Plug & Play noemen wij dat. 

Michael vertelde over de nieuwste ontwikkelingen in de branche en hoe onze klanten binnen 5 stappen online succes weten te behalen: 

1 – Jouw online visitekaartje: hoe en vooral waar ben jij zichtbaar?

Denk hierbij aan een eigen website, maar vergeet Google Mijn Bedrijf, TripAdvisor, Google Search, Ticket websites, Facebook en ander platformen niet. 

2 – Sterk online platform: een winnende website. 

Je wilt dat websitebezoekers binnen no-time een ticket bestellen. Daarvoor zijn mobiel-vriendelijkheid, de juiste content, een logisch menu, marketingtechnieken zoals social proof en schaarste essentieel. Combineer deze sterke website aan een goed boekingssysteem en knallen maar! 

3 – Data: een essentieel ingrediënt voor online succes. 

Data geeft inzicht en zorgt ervoor dat jij weet wat werkt én wat niet werkt. Daar stem je vervolgens alles op af. Wat doen websitebezoekers, hoe komen zij op je website, waar haken zij op aan, allemaal data die je moet verzamelen. 

4 – Creëer content die raakt: máár past bij jouw doel. 

Bedenk eerst het doel, en ga dan aan de slag met content. Zo is TikTok razend populair en werken korte video’s top. Haak hierbij in op actueel nieuws, toon herkenbare situaties, inspireer, haak in en bedenk challenges. Hierbij geldt ook: test wat werkt bij jouw doelgroep en zet daarop in. 

5 – Schaal op met de juiste groeiformule: Clickables helpt. 

Stap 5 is waar Clickables om de hoek komt kijken met leisure marketing. Uiteraard adviseren wij in bovenstaande om jou te laten groeien, maar bij de groeiformule ligt ons specialisme. Online vindbaarheid én zichtbaarheid. 

Zet SEO en SEA in om op en top vindbaar, maar niet te vergeten ook zichtbaar te zijn. Zo vergroot je de naamsbekendheid, zet je in op herhaalbezoeken en trek je nieuwe bezoekers aan.  Alles afgestemd op het juiste moment: het weer, belangrijke data, de omgeving, concurrentie en andere factoren.  

Kortom de markt veranderd en online impact maken wordt steeds uitdagender. Weet wat je doet, waarom je het doet en meet wat werkt! Daar helpen wij je graag bij. Klaar om die groeiformule aan te slingeren voor jouw dagrecreatie? Challenge accepted! 

Gratis inspiratiesessie 

Plan een gratis inspiratiesessie met ons in en wij vertellen alle ins en outs van onze strategie, uiteraard gekoppeld aan jouw kansen! 

https://clickables.nl/gratis-inspiratiesessie/  

Vragen?

Michael helpt je graag verder met je uitdagingen.