Inspirerende werkplek: De Gruyter Fabriek

Inspirerende werkplek: De Gruyter Fabriek

Inspirerende werkplek: De Gruyter Fabriek

Clickables is gevestigd in een bijzonder kantoorpand, namelijk in de (oude) Gruyter Fabriek.

Ontstaan van de creatieve hotspot

Waar 100 jaar geleden onderdak werd geboden aan slechts één bedrijf: ‘De Gruyter’, delen we dit pand nu met 200 andere bedrijven. Piet de Gruijter begon in 1818 in ’s-Hertogenbosch een bedrijf voor de verwerking van peulvruchten, zaden en granen. Het bedrijf bleef groeien en in 1933 werd er gestart met de bouw van een kantoorpand en de fabriekshallen aan de Veemarktkade. De Veemarktkade had een perfecte ligging; het lag namelijk aan het spoor én aan het water. Door de Tweede Wereldoorlog verliep de bouw in fases en daarom was de Gruyter Fabriek pas in 1956 klaar. Na 1976 stond het complex een lange tijd leeg, omdat winkelketen de Gruyter inmiddels al een tijdje was overgenomen door SHV en de Spar. Om het gebouw te redden besloot de BIM (Bossche InvesteringsMaatschappij) het gebouw te renoveren en transformeren zodat het kon blijven bestaan. Na de renovatie en transformatie vestigde vele kunstenaars en andere artistiekelingen zich in de Gruyter Fabriek. Het gebouw is nu dus een echte ‘creatieve hotstpot’!

Kopje koffie in de Brasserie

In de hedendaagse Gruyter Fabriek zitten ruim 200 bedrijven gevestigd waar dagelijks tussen de 1000 en 1250 mensen werkzaam zijn. Voor een goede kop koffie of een lekkere lunch kan je altijd terecht bij Brasserie Fdegruyter. Dit is dan ook een top locatie voor een klant bezoek! Daarnaast kun je met al je vragen terecht bij de receptie, die door de week van 08:30 tot 17:00 is geopend.

Waar vind je ons in het doolhof van de Gruyter Fabriek?

Sinds twee jaar deelt Clickables kantoorruimte 5333 van de Gruyter Fabriek samen met Concapps. Wil je een keertje op de koffie komen? Dat kan! Het gebouw is wel een doolhof dus hieronder vind je hoe je ons kunt vinden.

Ga naar binnen bij trappenhuis H, loop naar de tweede verdieping, ga naar rechts en hier vind je ons bij het eerste kantoor aan de rechterkant (of check onze Instagram voor een route filmpje ?)

   

Vragen?

Michael helpt je graag verder met je uitdagingen.