Hoe recruitment marketing het makkelijker maakt om werknemers te vinden voor je leisure locatie

Hoe recruitment marketing het makkelijker maakt om werknemers te vinden voor je leisure locatie

Hoe recruitment marketing het makkelijker maakt om werknemers te vinden voor je leisure locatie

Heb je moeite met het vinden van personeel voor je Leisure locatie? Dat snappen we, de momenteel krappe arbeidsmarkt maakt het er niet makkelijker op.

Zo is er volgens het UWV in bijna alle beroepsgroepen sprake van krapte, wat betekent dat de markt voor werkzoekenden nu heel gunstig is vanwege de vele openstaande vacatures. Daarentegen hebben bedrijven moeite met het vervullen van openstaande vacatures. Hoe onderscheid je je dus van de rest? Je moet echt opvallen tussen alle concurrentie!

In de Leisure branche kunnen de gevolgen van een personeelstekort groot zijn, namelijk dat je je locatie moet sluiten. Daarnaast wil je het liefste oproepkrachten beschikbaar hebben wat alleen haalbaar is met voldoende personeel.

Wil je dit voorkomen?

Zet recruitment marketing in!

Als je online marketing strategisch inzet, kan dit je helpen bij het vinden van nieuwe medewerkers. Hoe je dit doet? Wij vertellen het je!

  • 1. Bepaal eerst je doelgroep!Met online marketing kun je je focussen op een gerichte doelgroep. Zoek je een horeca medewerker? Of een receptioniste? En in welk dienstverband? Deze factoren zijn belangrijk om mee te nemen in je vacature advertentie. Daarnaast kun je nadenken over demografische kenmerken, zoals leeftijdscategorie en woonplaats. Door met je advertentie te targetten op deze doelgroep bereik je alleen de mensen die aansluiten bij dit profiel!
  • 2. Kies het juiste kanaal.Denk goed na over welk kanaal past bij jouw doelgroep. Je hebt de keuze uit verschillende kanalen met ieder zijn eigen doelgroep. Zo wordt LinkedIn voornamelijk gebruikt door hoger opgeleiden, terwijl er op Facebook en Instagram een breed en gevarieerd publiek actief is. Facebook en Instagram liggen misschien niet voor de hand, maar zijn beide geschikt om nieuwe medewerkers te werven! Zo kun je via deze kanalen goed aan je employer brand werken en daarnaast zijn deze kanalen het meest geschikt als je voor een persoonlijke benadering wilt gaan.
  • 3. Hoe val je op met je vacature?Wat is je concurrentievoordeel? Waarin onderscheid je je? Dit is waar je het verschil mee kunt maken voor werkzoekenden! Gebruik dit in zowel het beeldmateriaal als in de tekst. Het eerste wat opvalt is het beeldmateriaal. Zorg dus dat je een pakkende foto of video gebruikt! Vervolgens vertel je in de tekst meer over jouw Leisure locatie, wat je zoekt in een nieuwe medewerker en wat het de potentiële kandidaat oplevert. Zorg dat zowel het beeldmateriaal en de tekst past bij jouw Leisure locatie!
  • 4. Hoe bereik je de juiste mensen?Targeting is het nieuwe recruitment! Door met adverteren de juiste targeting in te stellen, bereik je ook de juiste mensen. Je stelt alle demografische kenmerken in van de doelgroep die je wilt bereiken. Gevonden worden is fijn, targetten is beter! Daarnaast zorgt een remarketing campagne ervoor dat je top-of-mind blijft bij deze doelgroep. Zo is de ideale kandidaat dus sneller gevonden!

Heb je moeite met het invullen van personeel? We denken graag met je mee!

Vragen?

Michael helpt je graag verder met je uitdagingen.