Behaal meer resultaat met eigen beeldmateriaal

Behaal meer resultaat met eigen beeldmateriaal

Behaal meer resultaat met eigen beeldmateriaal

 

Waarom is eigen beeldmateriaal van jouw sportschool zo belangrijk?

Wil je nieuwe leden werven voor je sportschool? Het gebruik van eigen beeldmateriaal in je online advertenties kan hierbij helpen. We vertellen je graag waarom!

Het resultaat van je advertenties verbetert enorm!

Bij het gebruik van eigen beeldmateriaal (in plaats van stock foto’s) zien we een stijging van 50% in het doorklikpercentage van advertenties. Hoe meer klikken, hoe groter de kans dat er iemand bij zit die gegevens achterlaat. Dit betekent dus: meer leads! Daarnaast worden stock foto’s doorgaans gezien als onpersoonlijk. Ze zijn generiek en worden gebruikt om een ruim publiek aan te spreken. Eigen beeldmateriaal is daarentegen wél persoonlijk! Dit kan helpen bij het werven van nieuwe leden, maar ook bij het behoud van huidige leden.

Eigen beeldmateriaal zorgt voor herkenning

Voor iemand die onbekend is met jouw sportschool is het éxtra belangrijk dat de juiste verwachtingen worden gecreëerd. Wanneer de ruimte, materialen, medewerkers en leden van jouw sportschool terug komen in het beeldmateriaal krijgt men een betere impressie van jouw sportschool. Zo wordt de sfeer beter weergegeven! Hierdoor ontstaan er geen valse verwachtingen en kan het voor nieuwe leden ook niet tegenvallen zodra ze binnenlopen bij jouw sportschool.

Een aantal praktische tips

  • Zorg dat het persoonlijk blijft! Je hoeft echt geen professionele fotograaf in te huren. Foto’s maken met je smartphone kan ook goed beeldmateriaal opleveren. Dit levert vaak ook de meest spontane en echte beelden op.
  • Maak horizontale afbeeldingen! Met een smartphone ben je gauw geneigd om verticale foto’s te maken. Voor advertenties is het aan te raden om horizontale foto’s te maken zodat de foto’s te gebruiken zijn op verschillende kanalen.

Let wel op! Zonder toestemming van je leden of medewerkers mag je geen foto’s, video’s of ander beeldmateriaal delen of publiceren. Vraag dus altijd om schriftelijke toestemming.

Wil je meer hands-on tips voor het maken van persoonlijke fitness foto’s? Dat kan! Neem contact met ons op en we sturen je graag ons handboek met 10 praktische foto tips.

Vragen?

Michael helpt je graag verder met je uitdagingen.