5 tips voor een effectieve zomer marketingstrategie in de Leisure branche

5 tips voor een effectieve zomer marketingstrategie in de Leisure branche

5 tips voor een effectieve zomer marketingstrategie in de Leisure branche

De zomervakantie is altijd een andere periode dan ‘normaal’. Maar hoe pas jij jouw marketingstrategie hierop aan? Wij vertellen je graag wat je moet doen om meer bezoekers te krijgen.

1. Geef korting tijdens de daluren

Ieder leisurebedrijf kent daluren. Grote kans dat deze daluren tijdens de zomervakantie net wat anders zijn. Toch kan je hier ook nu op inspelen. Door korting te geven tijdens de vakantiedaluren, maak je het aantrekkelijker om op deze tijden naar jouw locatie te komen. Ga dus na wat de daluren zijn in de zomervakantie en probeer hier op te sturen door korting aan te bieden.

Bonus tip: Je kan ook standaard een daltarief hanteren om je locatie voller te krijgen buiten de (school)vakanties om.

2. Speel in op toerisme

Speel in op het toerisme in de buurt van je locatie. Dit kunnen Nederlandse toeristen zijn, maar ook internationale toeristen. Een Engelstalige of zelfs Franse of Duitse advertentie zijn daarom vaak geen overbodige luxe. Daarnaast kun je samenwerkingen aangaan met campings in de buurt, omdat toeristen zich hier bevinden in de zomer. Vraag ze bijvoorbeeld om een social media post te plaatsen van jouw locatie of leg folders neer bij de balie van de camping.

Bonus tip: Organiseer evenementen speciaal voor toeristen om je locatie een omzet boost te geven deze zomer!

3. Combideals

Combideals zijn een effectieve manier zijn om bezoekers te stimuleren extra diensten of activiteiten te boeken, waardoor de omzet toeneemt. Bij combideals combineer je verschillende diensten en bied je ze aan tegen een aantrekkelijk tarief. Denk bijvoorbeeld aan een pakket zoals ‘Geniet van een dagje uit inclusief een luxe diner voor slechts €x,-‘ of ‘Ervaar een gezellige avond met bier, bowlen en bitterballen’. Door deze aantrekkelijke bundels aan te bieden, moedig je bezoekers aan om iets extra’s te boeken en creëer je kansen voor extra omzet.

Deze combideals kan je samenstellen vanuit eigen diensten, maar uiteraard ook in samenwerking met restaurants en accommodaties. Zo creëer je, naast meer omzet, ook extra naamsbekendheid.

4. Verruim je openingstijden

Door je openingstijden te verruimen geef je potentiële bezoekers meer ruimte om te boeken. Stel je locatie bijvoorbeeld één keer per week in de avond open. Zo kun je je locatie gemakkelijk een omzet boost geven. Een avondopenstelling geeft werkenden de mogelijkheid om na werktijd nog een leuke activiteit te doen, maar ook voor toeristen kan het een uitkomst zijn dat je locatie langer open is.

Daarnaast zijn de temperaturen bij zomers weer aangenaam bij zowel indoor als een outdoor locaties. Indoor kunnen bezoekers afkoelen en outdoor kunnen bezoekers genieten van het lekkere weer! Dit maakt het aantrekkelijker om een reservering te maken.

5. Investeer juist in marketing

Wees online optimaal zichtbaar in deze tijd. Dit kan je doen door je advertentiebudget te verhogen of nieuwe (offline of online) kanalen inzetten.

Een verhoogd advertentiebudget zorgt voor een vergroot bereik en daarnaast behaal je een enorm concurrentievoordeel. Dit komt omdat er meer speling is om te bieden op zoekwoorden waar de concurrentie ook op biedt. De concurrentie gaat ook actief adverteren in de aanloop naar de zomervakantie waardoor het extra belangrijk is om een aanzienlijke positie te behalen in Google. Dit wordt uitvoerbaar wanneer je het advertentiebudget (tijdelijk) verhoogd.

Daarnaast kan je ervoor kiezen om te investeren in nieuwe kanalen. Door meerdere kanalen in te zetten bereik je je potentiële klanten op meerdere manieren, wat de kans biedt om meer bereik en mooiere resultaten te behalen!

Vragen?

Michael helpt je graag verder met je uitdagingen.