5 redenen waarom wij kozen voor onze nieuwe SEO diensten

5 redenen waarom wij kozen voor onze nieuwe SEO diensten

5 redenen waarom wij kozen voor onze nieuwe SEO diensten

Je bent als ondernemer voortdurend op zoek naar mogelijkheden om je bedrijf te laten groeien. Tegelijkertijd wil je natuurlijk opvallen tussen de concurrentie. Ondanks er tal manieren zijn om dit voor elkaar te krijgen, is zoekmachineoptimalisatie (oftewel SEO) één van de meest effectieve methodes. Dit zorgt namelijk voor meer websiteverkeer en het vergoot de zichtbaarheid van jouw merk. In deze blog vertellen we alles over SEO.  

Wat houdt SEO precies in?  

SEO betekent Search Engine Optimization. Met SEO zorg je ervoor dat jouw website organisch verbeterd wordt. Zodra je als onderneming besluit om je hier meer voor in te zetten, ga je uiteindelijk een hogere positie behalen. Hoe hoger deze positie, hoe makkelijker jouw organisatie online gevonden wordt. 

SEO combineren met SEA voor piekfijn resultaat   

Bij het gebruik van SEA (Search Engine Advertising) wordt de vindbaarheid van jouw website vergroot. Op het moment dat je SEO combineert met SEA, verbetert het de resultaten door meer gericht verkeer naar je website te trekken.   

Hieronder volgen vijf redenen waarom SEO van belang is voor jouw onderneming.  

1. Het vergoot de zichtbaarheid en het bereik van jouw website   

Op het moment dat je bedrijf niet zichtbaar is in zoekmachines, zoals Google, loop je potentiële klanten mis. Om dit te voorkomen, is het interessant om eens te kijken naar een goede SEO-strategie. Dit zorgt ervoor dat jouw website beter gevonden wordt in zoekmachines. Je komt namelijk hoger in de zoekresultaten te staan en mensen bezoeken hierdoor sneller jouw website.  

2. Betere gebruikerservaring   

Een goed geoptimaliseerde website zorgt voor een betere gebruikerservaring. Een website die makkelijk te navigeren is en snel laadt, houdt bezoekers langer vast. Hierdoor stijgt de conversie.  

3. Verhoogt de conversieratio   

Met een goede SEO-strategie zorg je ervoor dat je website gericht is op de juiste zoekwoorden. Dit trekt bezoekers aan die daadwerkelijk interesse hebben in de producten en/of diensten van jouw onderneming. Dit leidt uiteindelijk tot een hogere conversieratio (percentage bezoekers dat tot een actie overgaat). 

4. Beter zichtbaar ten opzichte van concurrenten 

SEO zorgt ervoor dat je beter zichtbaar bent ten opzichte van concurrenten. Dit kan je helpen om een voorsprong te nemen op de concurrentie en je bedrijf te laten groeien. 

5. Toename van geloofwaardigheid  

Klanten vertrouwen op zoekmachines om de meest relevante en betrouwbare resultaten te vinden. Hoe hoger de positie in zoekresultaten, hoe groter het vertrouwen van jouw onderneming.   

Hoe werken de SEO-diensten binnen Clickables?   

Als een klant bij ons aan de slag gaat met SEO, dan kijken we in eerste instantie naar vier verschillende KPI’s (Kritieke prestatie-indicator). De vier KPI’s zijn het aantal vertoningen, aantal klikken, CTR (klikfrequentie) en positie. Op deze aspecten willen we ook gaan verbeteren bij de klant. We kijken in eerste instantie naar wat de huidige situatie is. Vervolgens gaan we aan de slag met wat we precies zien gebeuren op de KPI’s en hoe we deze kunnen verbeteren. Zodra de positie stijgt, neemt ook het aantal klikken toe. Het is dus allemaal verbonden met elkaar.  

Wat we vaak zien is dat de klant naar ons toekomt met het probleem dat ze weinig organisch websiteverkeer hebben. Aan de hand van deze gesprekken gaan we kijken of het interessant is om te verbeteren op specifieke onderwerpen. Neem bijvoorbeeld een leisureklant die meer focus wil leggen op kinderfeestjes en daar in Google graag beter op gevonden wil worden. In dit geval zullen we kijken hoe de Leisureklant daar nu op scoort en waar nog groeikansen liggen.    

Drie SEO-diensten  

Zoals eerder beschreven hebben we drie verschillende SEO-diensten bij Clickables. De eerste hiervan is een SEO analyse. Als we beginnen met het organisch verbeteren van een website, dan kijken we eerst wat er op het moment gebeurt. We houden rekening met de volgende drie onderdelen: content, techniek en linkbuilding. De focus ligt op de huidige situatie van de website en waar de meeste winst te behalen valt.   

Het tweede product is de SEO check-up. Hierbij kijken we naar de metadata. Dit is extra informatie die een zoekmachine toont waarover een bepaalde webpagina precies gaat. Het zorgt er uiteindelijk voor dat je organisch beter wordt gevonden. Deze zie je dan ook direct terug in Google. Wij gaan dit verbeteren en herschrijven, zodat de klant dit aan de achterkant van de website kan aanpassen. Op deze manier behaal je een hoger resultaat met SEO.  

Het derde product is SEO monitoring. Hierbij wordt er gekeken wat er elke maand gebeurt op de website van de klant. We geven ook om de drie maanden advies over waar nog winst te behalen valt.

Onze specialist Tessa over deze dienst:

“Met de SEO analyse wordt er eerst een nulmeting gemaakt a.d.h.v. de huidige situatie. Het vervolg daarop is het analyseren van het online aandeel van de concurrentie en jouw kansen hierin. Ook kijken we naar de inhoud, techniek en links op de website. Op al deze vlakken geven wij concrete tips en voorbeelden om optimaal te scoren in Google. Kortom, met een SEO analyse wordt snel duidelijk wat de huidige situatie is en hoe je een hogere ranking kunt behalen in Google. Hierdoor komt er meer verkeer binnen en worden meer conversies behaald!”

Wil je meer weten over hoe Clickables jouw onderneming kan helpen bij het verbeteren van de SEO van je website? Plan dan een gratis inspiratiesessie met ons in.

Liever direct de SEO dienst aanvragen? Dat kan natuurlijk ook: SEO dienst aanvragen.

Vragen?

Michael helpt je graag verder met je uitdagingen.