3 redenen waarom content wél prioriteit zou moeten zijn

3 redenen waarom content wél prioriteit zou moeten zijn

3 redenen waarom content wél prioriteit zou moeten zijn

In veel organisaties is het creëren van content een klus die veel energie kost. We weten allemaal dat het belangrijk is, máár er zijn ook zo veel werkzaamheden die voorrang krijgen. Maar is dat eigenlijk wel zo slim? In dit artikel gaan we in op de impact van hoogwaardige content.

1. Het neemt vragen weg, zo houd jij meer tijd over voor andere zaken.

Een blog schrijven kost tijd, een websitepagina maken kost tijd, goede foto’s en/of video’s maken kost tijd, klopt. Toch kan deze geïnvesteerde tijd je ook veel tijd opleveren. Denk aan een FAQ, instructievideo’s, routebeschrijving en brochure bijvoorbeeld. Allerlei vormen van content die antwoord geven op hetgeen waar websitebezoekers naar op zoek zijn.

Voorbeeld: Stel je hebt een indoor speelpark waar veel kinderfeestjes gegeven worden. Je maakt hiervoor een pagina waarop alle informatie staat, de meestgestelde vragen een zeer prominente rol spelen en een kort video te vinden is van hoe dit eruit ziet. Je beantwoordt zo al heel veel vragen van de websitebezoeker, waardoor de kans aanzienlijk groter is dat zij direct reserveren.

2. Het verbetert je organische vindbaarheid en de kwaliteit van advertenties.

Door SEO proof content te creëren geef je niet alleen antwoord op de vragen van jouw websitebezoekers maar scoor je ook punten bij Google en andere zoekmachines. Want door de juiste zoektermen te gebruiken en kwalitatief goede content te publiceren op jouw website stijgt jouw ranking in Google en verbetert de kwaliteit van advertenties. Dat is wat we willen.

Een voorbeeld: je wilt graag gevonden worden op ‘Kinderfeestje Den Bosch’, maar hebt enkel een homepagina waar één keer het woord kinderfeestje op wordt benoemd. Dan is de kans klein dat Google jou als ‘zeer relevant’ ziet.

Om deze relevantie te vergroten is het slim een losse pagina aan te maken waar de focus ligt op de zoekterm kinderfeestje in combinatie met Den Bosch. De kans dat jij nu boven je concurrent staat in Google zodra iemand zoekt op ‘Kinderfeestje Den Bosch’ is een stuk groter.

Klinkt simpel, maar een goede vindbaarheid hangt van meerdere factoren af. Ook hier schreven wij een blog over: Alles wat je moet weten over SEO.

3. Het vertelt jouw verhaal, zo zijn websitebezoekers sneller overtuigd.

Jij weet zelf als geen ander waarin jouw organisatie uitblinkt ten opzichte van anderen. Dit online goed over laten komen is belangrijk, maar tegelijkertijd vaak een grote uitdaging. Een passende huisstijl en sterke content zijn key.

Je verhaal goed over laten komen begint allemaal bij je eigen positionering. Positionering is de positie die je als merk wilt innemen in de hoofden van de doelgroep en dit zich onderscheid van de concurrent. Wil jij jezelf positioneren als ‘goedkoopste’ dan zouden termen als luxe en exclusief niet de beste woordkeuze zijn op jouw website.

Zorg er daarom altijd voor dat alles wat op jouw website staat ‘logisch’ klinkt in combinatie van jouw positionering. Zo komt jouw verhaal het beste over en is de kans het grootst dat websitebezoekers daadwerkelijk klant worden.

Vragen?

Michael helpt je graag verder met je uitdagingen.