Trek meer leerlingen aan door de inzet van online marketing

Online marketing voor basisscholen

Online marketing voor basisscholen

Betere resultaten door ervaring met online marketing voor basisscholen!

Online-adverteren
De daling van het aantal leerlingen is een landelijk fenomeen. Deze daling van het aantal basisschoolleerlingen zal zich de komende jaren ook doorzetten. Verwacht wordt dat sommige scholen hierdoor zelfs in de problemen komen. Dit blijkt uit de statistieken van leerlingendaling.nl.

Samen met haar partner Basisschool Apps heeft Clickables een aantal belangrijke oplossingen ontwikkeld. Deze zullen juist voor extra leerlingen op uw school moeten gaan zorgen. Door het verbeteren van de online vindbaarheid van uw school, zal u in het oriëntatieproces van de ouder beter en vaker naar voren komen. Wij merken vooral snel resultaat door het verbeteren van de online vindbaarheid in Google bij basisscholen.

Waarom online marketing?

Ouders oriënteren zich steeds meer online. Door online marketing in te zetten kunt u op deze trend inspelen. Daardoor kunt u de ouders van de leerlingen op het juiste moment en op de juiste tijd benaderen. Maar hoe gaat dit nu in zijn werk? Het begint bij de presentatie op Google. Zonder een goede inrichting van de Google Mijn Bedrijfsaccount kunnen zoekers u niet altijd even goed vinden. Zo is uw school bijvoorbeeld, zonder goede Google inrichting, niet zichtbaar in Google Maps.

Om meer bezoekers naar uw website te trekken is het erg belangrijk om gevonden te worden op meerdere zoekwoorden die belangrijk zijn voor uw bedrijf. Dus niet alleen op uw bedrijfsnaam.

Een van de snelste en meest effectieve manieren om hierop in te spelen is zoekmachine adverteren (SEA) met Google AdWords. Door het plaatsen van advertenties in Google bent u lokaal en regionaal goed zichtbaar voor ouders of verzorgers van leerlingen.

Ook door het toepassen van verschillende technieken kunt u hoger komen in de Google zoekresultaten. Deze technieken zorgen er dan voor dat u ook op lange termijn beter vindbaar bent voor uw klanten. Door het toepassen van website verbeteringen, linkbuilding en het schrijven van content zal u gaan merken dat het aantal leerlingen op uw school omhooggaat.

Welke online marketingdiensten bieden wij aan?

Google Inrichting
Voorafgaand aan al onze diensten zullen wij eerst uw Google omgeving goed inrichten.
Het inrichten van de Google omgeving gekoppeld aan uw website is een belangrijke basis voor online marketing. Die basis zit in 3 kernelementen:

Google bedrijfspresentatie. De wijze waarop uw school wordt gepresenteerd in Google;
Vindbaarheid door inrichting Google tools. In de Google tools kunnen al veel zoekelementen goed worden ingevuld, waardoor u sneller vindbaar bent;
Rapportages. Om de effectiviteit van online marketing te meten, dient u goede rapportages te hebben. Deze informatie komt uit Google. Om dit te realiseren moeten de Google tools optimaal zijn ingericht.
0-meting
Om te starten met online marketing is het belangrijk om eerst de start situatie vast te leggen en te analyseren wat er gedaan moet worden. Tijdens de 0-meting voeren wij de volgende zaken voor u uit:

• Technische analyse van uw website
• Zoekwoorden analyse
• Concurrentie analyse
• SEA budget analyse
• Optimalisatie advies

Op basis van de 0 meting heeft u direct inzicht in wat er gebeuren moet om hoog te eindigen in Google, wat uw concurrenten doen en hoe het snels online resultaat kunt bereiken.
Zoekmachine Optimalisatie (SEO)
Wij kunnen diverse SEO-diensten leveren om uw bedrijf zo hoog mogelijk op Google te laten eindigen. Hierbij kunt u denken aan:

• (Technische) website verbeteringen
• Content schrijven
• Linkbuilding

Deze zaken kunnen wij deels aanbieden in een periodieke overeenkomst, of als losse dienstverlening.
Zoekmachine Marketing (SEA)
Na een grondige analyse waar gezocht wordt, waar de kansen voor uw school liggen en welke budgetten hiervoor nodig zijn, kunnen wij u de volgende SEA diensten aanbieden:

• Inrichten en opstarten van Google Adwords campagnes
• Inrichten van de Google Adwords advertenties
• Opzetten en optimaleren van landingspagina’s
• Beheren en bijstellen van de campagnes en budgetten

Zeker bij SEA is het van groot belang dat continue gestuurd wordt op de campagnes. Bijsturing zorgt voor effectievere inzet van de budgetten, en uiteraard zit uw concurrent ook niet stil. Via onze dienstenpakketten zorgen wij dat dit altijd geregeld is. 
  • Resultaatgerichte werkwijze
  • Branchegerichte marketing
  • Complete pakketten

Vraag vandaag nog een vrijblijvend advies aan!

*Verplicht veld. Wij gaan zeer zorgvuldig om met uw gegevens.

Meer informatie hierover staat in ons Privacy Statement.